Šprotes jau sen sauc par "Latvijas zeltu", kas vienmēr ir pieprasīts ārpus mūsu valsts, īpaši austrumos. Vēsture liecina, ka svarīgo pieredzi un zvejas iemaņas latviešu zvejnieki veikli pārņēma no igauņiem, skandināviem un krieviem. Bet unikālās receptes zivju pagatavošanai gadsimtiem ilgi radījuši paši.
Avots: raksts «CARA UN MASKAVAS «KUPČU» DELIKATESE», Latvijas Tirgotājs, Nr. 5-6, 1927 g.
Šprotes jau sen sauc par “Latvijas zeltu”, kas vienmēr ir pieprasīts ārpus mūsu valsts, īpaši austrumos. Vēsture liecina, ka svarīgo pieredzi un zvejas iemaņas latviešu zvejnieki veikli pārņēma no igauņiem, skandināviem un krieviem. Bet unikālās receptes zivju pagatavošanai gadsimtiem ilgi radījuši paši.