Sastāvdaļas:
Latvijas šprotes – 1 bundžiņa
svaigs gurķis – 1 gab.
svaigs tomāts – 1 gab.
zaļie lociņi – 2 gab.
vārītas olas – 3 gab..
ķiploks – 1-2 daiviņas.
kausēts siers – 2 ēdamkarotes
cietais siers – 50 g
majonēze – 1 ēdamkarote
melnie pipari – pēc garšas
dilles vai pētersīļi – pēc garšas
salātu lapas – pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Jums vajadzēs bundžiņu Latvijas šprotes, gurķi, tomātu, lociņus, vārītas olas, baltmaizi, cieto un kausēto sieru, ķiplokus, majonēzi, maltus melnos piparus un nedaudz zaļumu.
2. Uz vidējās rīves sarīvējiet cieto sieru un olas, pievienojiet kausēto sieru un majonēzi, iespiediet ķiploku un visu labi samaisiet.
3. Ar iegūto masu apsmērējiet maizes šķēles
4. Sagrieziet šķēles uz pusēm, izkārtojiet tās uz salātu lapām, apkaisiet katru šķēli ar melnajiem pipariem un virsū uzlieciet zivtiņas.
5. Smalki sagrieziet lociņus, tomātus un gurķus.
6. Blakus zivtiņai uz maizes uzlieciet gurķi un tomātu, apkaisiet ar lociņiem un dekorējiet ar dillēm vai pētersīļiem.
7. Svētku sviestmaizes var uzreiz pasniegt viesiem.
Labu apetīti!
Jebkura pasēdēšana pie galda sākas ar uzkodām, bet sviestmaizes ir tās, kuras jūs izglābs, ja ierodas negaidīti viesi. Sviestmaizes ar šprotēm katra saimniece pagatavo savādāk. Ja jūsu arsenālā ir tikai daži nepieciešamie produkti, šo gardo uzkodu var pagatavot vienkārši un ātri.